Besparen op de kosten van een verhuiswagen met lift?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiswagen met lift

Een verhuiswagen is altijd nodig tijdens de verhuizing. Heb je ook nog een lift nodig? Dan kan je ervoor kiezen om een verhuiswagen met lift te huren. Zo hoef je geen extra kosten voor de vervoer betalen, omdat de verhuiswagen samen met de lift geleverd wordt. Ben je op zoek naar een verhuiswagen met lift?

Start gratis offerteaanvraag!

Zo ontvang je gratis offertes van verscheidene bedrijven uit jouw buurt. Je kan daarnaast ook tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Op deze pagina vertellen we je over wat een verhuiswagen met lift is, wanneer je het moet gaan huren en wat de kosten zijn van een verhuiswagen met lift. Ook vertellen we een aantal voordelen van een verhuiswagen met lift. Lees dus snel verder!Wat is een verhuiswagen met lift?

Een verhuiswagen met lift is letterlijk wat het zegt, namelijk een verhuiswagen met een daarbij geleverde verhuislift. Deze verhuislift zit niet aan de verhuiswagen vast, maar wordt los erbij geleverd.

Je gebruikt een verhuislift meestal wanneer je grote meubels of zware bezittingen van een hogere verdieping naar beneden moet gaan tillen. Soms passen meubels niet door het trapgat. Het is dan ook verstandig om een verhuislift in te schakelen.

Hierdoor voorkom je ook schade aan de trap en muur in je huis, net als schade aan je bezittingen. Daarnaast voorkom je lichamelijke klachten als rugklachten, doordat je het niet helemaal naar beneden hoeft te tillen.

Wat is de prijs van een verhuiswagen met lift?

Wanneer je een verhuiswagen met lift besteld zal de prijs vaak lager zijn dan wanneer je beide onderdelen los besteld. Als je kiest voor een verhuiswagen van 20m3 met een verhuislift en 1 bedienaar erbij zal de prijs rond de €115,- per uur zijn.

Voor een verhuiswagen van 50m3 met lift zal deze prijs stijgen tot ongeveer €120,- per uur. Als je een extra verhuizer wilt inzetten om te helpen met het verhuizen zullen die kosten rond de €30,- tot €40,- per uur liggen.

Je zult daarnaast ook een parkeervergunning moeten aanvragen voor de verhuiswagen met lift. De gemiddelde prijs van de parkeervergunning is rond de €20,- tot €50,- per uur.

prijzen verhuiswagen met lift 2024

Onderdeel Prijs
Verhuiswagen (20m3) met lift + bedienaar €115,- per uur
Verhuiswagen (50m3) met lift + bedienaar €120,- per uur
Extra verhuizer €30,- tot €40,- per uur
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per uur

*deze prijzen zijn gemiddeld en kunnen afwijken van de exacte prijzen. Start gratis offerteaanvraag aan voor de reële prijzen.

Wanneer moet je een verhuiswagen met lift gaan inzetten?

Je huurt de verhuiswagen met lift zodra het tijd is om te gaan verhuizen. De verhuiswagen en lift worden dan tegelijkertijd geleverd. Je hebt een verhuislift nodig wanneer je zware en/of grote bezittingen moet gaan verhuizen.

Een verhuislift kan gemiddeld een hoogte van 27 meter bereiken en vaak tot 400 kilo tillen.

Hieronder vind je een checklist met bezittingen die verstandig zijn om met een verhuislift te verhuizen. Als je één of meer van deze producten moet verhuizen is het een goede keus om te overwegen om een verhuiswagen met verhuislift te huren.

Checklist verhuiswagen met lift

Een piano
Witgoed, zoals: wasmachine, droger, koelkast en diepvriezer
Een bed
Meubels
Alle soorten kasten
Sportapparatuur
Zware kunst
Verhuisdozen
Matrassen
Een kluis

Verhuiswagen met lift parkeren

Je mag niet zomaar een verhuiswagen met lift overal parkeren. Het verkeer mag namelijk niet belemmerd worden en je moet ervoor zorgen dat er geen gevaar is rondom de verhuiswagen met lift.

Om een verhuiswagen met lift te kunnen parkeren heb je verschillende autorisaties nodig. Veel verhuisfirma’s kunnen dit voor je regelen. De persoon die de lift zal bedienen zorgt dan voor de benodigde veiligheid rondom de verhuiswagen.

Hoe moet je een parkeerplaats reserveren voor een verhuiswagen met lift?

Je zult een aanvraag moeten indienen bij de gemeente om een parkeerplaats te reserveren voor de verhuiswagen met lift. De prijzen hiervoor zullen per gemeente verschillen, gemiddeld ligt de prijs van een parkeervergunning tussen de €20,- en €50,- per uur.

We raden aan om je gemeente ruim op tijd te informeren voor de parkeerplek. De borden moeten namelijk twee tot drie dagen van tevoren geplaats worden op waar de verhuiswagen geparkeerd zal zijn.

Daarnaast is het verstandig om alle betrokkenen te informeren van de komst van een verhuiswagen. Denk hierbij aan je buren en anderen die in de buurt zijn of langs komen.

Besparen op de kosten van een verhuiswagen met lift?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat zijn de voordelen van een verhuiswagen met lift?

 • Het bespaart veel van je tijd: je hoeft niet al je meubels meer te gaan demonteren en ze hoeven ook niet meer naar boven en/of naar beneden getild te worden.
 • Het is veel veiliger: Je voorkomt ongelukken die ontstaan door het tillen van zware objecten. Je kan bijvoorbeeld van de trap vallen en er is een grotere kans dat op andere lichamelijke klachten doordat je voor een langere tijd aan het tillen bent.
 • Het zorgt voor minder stress: de verhuiswagen met lift in combinatie met verhuizers zorgt ervoor dat het verhuizen veel sneller en soepeler gaat. Hierdoor ervaar je veel minder stress dan wanneer je alles zelf moet gaan doen.
 • Minder beschadigingen: de zware onderdelen die verhuist moeten worden zullen zelf minder snel beschadigen doordat er een verhuiswagen met lift in gebruik is. Daarnaast zullen de trappen ook niet beschadigd raken.
 • Het is voordelig: je betaalt bijna altijd minder voor een verhuislift wanneer je dit in combinatie doet met een verhuiswagen. Daarnaast is het voordeliger voor jezelf om wat extra te betalen bij de verhuisfirma voor een verhuiswagen met lift, inclusief bemanning, in plaats van alles zelf te gaan tillen. Dit gaat namelijk veel meer uren kosten. Zo ben je goedkoper uit!

Verhuiswagen met lift

Waarop letten bij verhuiswagen met lift?

 • Administratie: Er zijn veel administratieve stappen die je moet gaan nemen bij de gemeente bij een verhuiswagen met lift. Schakel een verhuisbedrijf in, in combinatie met de verhuiswagen met lift, om zoveel mogelijk hulp te krijgen.
 • Gewichtsbelasting: Zorg ervoor dat je de aangegeven belasting nooit gaat overschrijden.
 • Weersomstandigheden: het is niet mogelijk om de verhuiswagen met lift te gebruiken bij slechte weersomstandigheden zoals harde wind. Dit is te gevaarlijk voor de ingehuurde bedienaar en de verhuizers die aan het inladen zijn, aangezien er kans is dat alles om kan vallen. Plan de verhuizing op een dag in met een goede weersvoorspelling om te voorkomen dat je alles af moet zeggen.

Hoe kan je besparen op een verhuiswagen met lift?

 1. Zoek een verhuisbedrijf in je omgeving: je betaalt minder voorrijkosten wanneer de verhuiswagen met lift uit de buurt komt.
 2. Zorg voor de juiste verhuiswagen: een kleinere verhuiswagen met lift is goedkoper dan een grotere verhuiswagen. Zorg er voor dat je voor de kleine verhuiswagen met lift kiest wanneer dit gaat passen.
 3. Zorg op tijd voor de parkeerplekken: als je vroegtijdig de parkeerplekken aanvraag ben je vaak goedkoper uit dan wanneer dit op het laatste moment nog moet.
 4. Controleer of je een verhuisvergoeding kan krijgen: je hebt recht op een verhuisvergoeding wanneer je bijvoorbeeld noodgedwongen moet gaan verhuizen.
 5. Verhuis door de week: verhuiskosten zijn vaak veel lager door de week dan in het weekend.
 6. Vergelijk offertes: door offertes te vergelijken kan je de goedkoopste eruit kiezen en tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Besparen op een verhuiswagen met lift? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een verhuiswagen met lift? Vergelijk gratis offertes en kies de voor jou voordeligste offerte eruit. Deze aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Vergelijk snel!

Gratis offertes vergelijken!