Goedkoop verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen met de hulp van een verhuisfirma? Dat is zeker mogelijk! Kies een goedkoop verhuisbedrijf en help zelf mee om geld te besparen. Op die manier verhuis je snel en zonder te veel problemen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende vakmannen in jouw regio. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina vertellen we je hoe je zo goedkoop mogelijk kunt verhuizen met de hulp van een verhuisbedrijf. Je vindt hier praktische tips én we vertellen je meer over de gemiddelde kosten van een verhuizing.Goedkope en ervaren verhuizers

Er wordt helaas vaak gedacht dat goedkope verhuisfirma’s ook slechtere kwaliteit leveren. Dit hoeft echt niet altijd zo te zijn! Verhuizers kunnen namelijk ook goedkoper zijn omdat het gaat om een kleiner bedrijf in plaats van een grote verhuisfirma. Of misschien is het een beginnende verhuizer die een lager uurtarief rekent dan een zeer ervaren verhuizer. Budget verhuizen is dus zeker mogelijk met ervaren en kwalitatieve verhuizers!

Wanneer je gebruik maakt van onze offerteservice dan krijg je de offertes toegestuurd van kwalitatieve verhuisfirma’s. Door te vergelijken bespaar je toch al tot wel 40% op de totaalprijs. Zo ben je verzekerd van goede hulp tegen de laagste prijs! Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen: hoe doe je dat?

Hoe regel je een goedkope verhuizing? Er zijn verschillende methodes om geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop aan inpakmateriaal komen door vrienden en familie te vragen of zij nog oude verhuisdozen op zolder hebben staan waar ze vanaf willen. Of help zelf mee en kies ervoor om vooral de zware taken uit te besteden, om zo vlot te verhuizen en toch te besparen op de arbeidskosten.

Hieronder geven we praktische tips voor jouw verhuis, zodat je zeker weet dat je niet te veel geld uitgeeft. Wil jij goedkoop verhuizen met een verhuisfirma? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!1. Help zelf mee

Zelf meehelpen met je verhuizing is het slimste wat je kunt doen, als je goedkoop wilt verhuizen. Je volledige verhuis van A tot Z uitbesteden is heel fijn en zorgt voor zo min mogelijk stress, maar kost tegelijkertijd veel geld.

Wat kun je zelf doen?

Door zelf alvast je inboedel in te pakken in de maanden of weken voorafgaand aan de verhuis, bespaar je de verhuizers veel tijd. Zij kunnen namelijk direct beginnen met het inladen van de verhuiswagen en hoeven niet de verhuisdozen in te pakken. Dit bespaart tijd, waardoor de arbeidskosten zo laag mogelijk blijven. Je kunt helpen met inladen, uitladen, meubels monteren en door alles correct te labelen zodat de verhuizers direct weten welke meubelstukken in welk vertrek komen te staan.

2. Besteed het zware werk uit

Je kiest zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt. Wil je voordelig verhuizen met de hulp van vakmannen, kies er dan voor om vooral het zware werk uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan het bedienen van de verhuislift, het in- en uitladen van de verhuiswagen en het monteren van de meubels. Dit zijn vaak fysiek zware taken die veel tijd kosten als je ze niet gewend bent.

Door deze zware taken uit te besteden aan vaklui, die dit wel gewend zijn, is de verhuiswagen in een mum van tijd gevuld en uitgeladen. Hierdoor heb je de verhuiswagen minder lang nodig, waardoor je uiteindelijk weer op de kosten bespaart! Vraag gratis offertes aan!

3. Doe spullen weg

Bereid je verhuis goed voor en ga voorafgaand al eens door al je spullen heen. Misschien heb je op zolder nog veel spullen staan waar je al jaren niet naar omgekeken hebt. Doe deze spullen weg en neem alleen mee wat je echt wilt. Dit heeft een paar voordelen.

Allereerst zorg je ervoor dat je nieuwe huis niet direct helemaal vol komt te staan met oude troep. Daarnaast heb je minder verhuisdozen nodig, waarmee je bespaart op inpakmateriaal en een minder grote verhuiswagen nodig hebt. Bovendien zijn er minder spullen om te verhuizen, wat ervoor zorgt dat je sneller klaar bent wat op de arbeidskosten bespaart!

Goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf?

Vind een goedkope verhuisfirma in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

4. Investeer in tijdbesparende middelen

Bij een verhuis geldt over het algemeen: tijd is geld. Je betaalt je verhuizers vaak een vaste prijs per uur en betaalt bovendien je verhuiswagen en eventueel verhuislift per uur. Door te investeren in tijdbesparende middelen, bespaar je dus uiteindelijk op de kosten.

Hoe werkt dit?

Gaat het om een grote verhuis, dan is het slim om een extra verhuizer in te huren. Twee verhuizers zorgen ervoor dat je sneller verhuisd bent dan één verhuizer. Hierdoor heb je de verhuislift minder lang nodig en kan de verhuiswagen ook eerder terug. Zo ben je dus goedkoper uit door te investeren in extra hulp! Tijdbesparende middelen zijn extra verhuizers, een verhuislift of juist een grotere verhuiswagen waarmee je niet meer dan één keer heen en weer hoeft te rijden.

5. Verhuis op een doordeweekse dag

Wist je dat verhuizen op een doordeweekse dag goedkoper is dan in het weekend? De kosten voor de verhuiswagen liggen doorgaans lager en de prijzen van de verhuizers meestal ook. Bovendien is het regelen van een parkeervergunning of ontheffing voor een doordeweekse dag vaak makkelijker en goedkoper.

Wil je niet direct een vrije dag opgeven om te verhuizen? Vraag dan eens bij je werkgever na of je recht hebt op verlof voor jouw verhuizing. Zo gaan er geen vakantiedagen verloren.

Zo bespaar je op zowel de kosten als op de tijd.

6. Goedkoop inpakmateriaal

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op het inpakmateriaal. Je kunt bijvoorbeeld vragen of familie en vrienden nog oude verhuisdozen hebben die je mag gebruiken. Verhuisdozen worden vaak maar 1 of 2 keer gebruikt en liggen daarna te verstoffen op zolder. Door deze te lenen of over te nemen ben je veel goedkoper uit dan wanneer je nieuwe verhuisdozen koopt.

In plaats van geld uitgeven aan vulling voor je verhuisdozen, is het ook een optie om handdoeken, dekens of kussens te gebruiken om de meer kwetsbare items te beschermen.

7. Regel een tegemoetkoming voor je verhuis

Als je noodgedwongen gaat verhuizen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming. Hiermee krijg je een deel van de kosten van je verhuis vergoed van de overheid. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een onbewoonbaar verklaarde woning verlaat of als je noodgedwongen moet verhuizen omdat je huidige woning niet is aangepast aan jouw handicap.

Wil je meer weten over premies of tegemoetkomingen bij een verhuizing?
Lees dan verder op belgium.be

Besparen op de kosten van jouw verhuis?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Goedkoop verhuizen naar het buitenland

Wil je goedkoop internationaal verhuizen? Een buitenlandse verhuizing vraagt meer tijd en geld, waardoor de kosten hoger liggen dan voor een nationale verhuis. Toch zijn er nog steeds manieren om op de kosten te besparen.

  • Kies voor de goedkoopste manier om je inboedel te verhuizen. Verhuis je binnen Europa, dan is het in de meeste gevallen goedkoper om je inboedel per vrachtwagen te verhuizen. Verhuis je naar buiten Europa, dan is verschepen meestal de goedkoopste optie. Wel moet je hier flink wat geduld voor hebben, afhankelijk van je bestemming kan het een maand duren voordat je spullen aankomen in je nieuwe land.
  • Verhuis niet alles mee. Zo kun je een kleinere zeecontainer gebruiken of een kleinere vrachtwagen. Je bent sneller klaar en houdt de kosten dus zo laag mogelijk.
  • Help zelf mee! Je kunt zoveel mogelijk zelf doen om op de kosten te besparen. Laadt bijvoorbeeld zelf de zeecontainer of de verhuiswagen in.

Wat kost een goedkoop verhuisbedrijf?

Benieuwd naar de kosten van een budget verhuis service? In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen van verschillende werkzaamheden. Voor de inpakservice, die jou veel tijd bespaart, betaal je gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. De montageservice en klusjesdienst kosten ook ongeveer €30,- tot €40,- per uur. Wil je besparen op de kosten, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf je meubels te (de)monteren en klusjes uit te voeren.

De liftservice kan je bij een verhuizing van of naar een appartement veel tijdwinst opleveren en is daarom een slimme investering! Dit kost je vanaf €65,- per uur, afhankelijk van het type lift. Wil je meubels tijdelijk laten opslaan? Voor een opslagruimte tot 25 m² betaal je gemiddeld €20,- tot €50,- per maand.

Besparen op de kosten? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Verhuisdienst Gemiddelde kostprijs* Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Inboedel inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Demonteren en monteren van meubels
Klusjesdienst €30,- tot €40,- per uur Kleine reparaties en schilderwerken
Liftservice €65,- per uur Verhuislift incl. bediening
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano Zorgvuldige verhuis van piano
Meubelbewaring €20,- tot €50,- per maand Opslag tot 25 m³

*Let op: prijzen zijn gemiddeld. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan.

Is zelf verhuizen goedkoper?

Hoe zit het: is goedkoop verhuizen makkelijker als je geen verhuisbedrijf inschakelt? Dat hoeft helemaal het geval niet te zijn.

Zelf verhuizen lijkt goedkoper, omdat je geen arbeidskosten hoeft te betalen. Maar er worden vaak veel kosten vergeten: bijvoorbeeld de kosten voor het inpakmateriaal en de benzine- of kilometer kosten van de verhuiswagen. En wat dacht je van alle koffie, thee en eten voor vrienden of familie die je helpen te verhuizen?

Wanneer je vaklui inhuurt ben je een stuk sneller klaar, waardoor de kosten voor de verhuiswagen en lift al lager uitvallen. In de praktijk is het dus helemaal niet zoveel duurder om een goedkope verhuisfirma in te schakelen voor jouw verhuis! Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Hoe vind ik een goedkoop verhuisbedrijf?

Goedkoop verhuizen doe je best met een goedkope verhuisfirma! Hieronder geven we tips voor het vergelijken van offertes, zodat je verzekerd bent van het beste aanbod!

  • Tip 1: kies een lokaal verhuisfirma. Door de afstand tussen je woning en het verhuisbedrijf zo klein mogelijk te houden, bespaar je op de voorrijkosten.
  • Tip 2: kijk naar de prijsopbouw. Zitten hier nog onverwachte kosten bij of gaat het om een totaalprijs? Een totaalprijs is fijn, omdat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
  • Tip 3: neem de garantievoorwaarden door. Soms is het slim om iets meer te betalen voor een bedrijf met uitstekende voorwaarden dan minder te betalen voor slechte voorwaarden.
  • Tip 4: kijk naar de verhuisverzekering. Is deze hoog genoeg? Bij een dure inboedel is een aanvullende verhuisverzekering een goed idee.

goedkope verhuizer

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Verhuizen met een verhuisfirma heeft tal van voordelen. Allereerst omdat je zelf niet alle zware dozen en meubels hoeft te tillen en dus geen spierpijn krijgt. Maar ook omdat je verhuis gewoon snel en soepel verloopt, wat jou veel stress bespaart! Wil je ook verhuizen met behulp van een verhuisfirma?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd, maximaal 5. Vergelijk de prijzen van de goedkope verhuisfirma’s en kies voor het beste aanbod. Je besparing loopt op deze manier op tot wel 40% op de kostprijs. Je aanvraag is bovendien gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken