Besparen op de kosten van een internationale verhuisfirma?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Internationale verhuisfirma

Als je plannen hebt om te gaan verhuizen naar het buitenland zul je hier hoogstwaarschijnlijk een internationale verhuisfirma voor in moeten schakelen. Dan hoef je namelijk niet je hele inboedel alleen naar het buitenland te verhuizen. Daarnaast weten ze precies waar op gelet moet worden zodat je niks vergeet. Op zoek naar een internationale verhuisfirma?

Start gratis offerteaanvraag!

Door deze gratis offerteaanvraag te doen ontvang je verschillende offertes van internationale verhuisbedrijven. Hierdoor kan je tot wel 40% op de totale kosten besparen.

Op deze pagina vertellen we over wat een internationale verhuisfirma is, wat het kost, de voordelen en wat de werkzaamheden zijn die een internationaal verhuisbedrijf uitvoert. Lees dus snel verder!Wat is een internationale verhuisfirma?

Simpel gezegd is een internationale verhuisfirma een verhuisbedrijf dat een verhuizing naar het buitenland voor je regelt. Ze gaan dus niet over verhuizingen binnen je eigen land. Hiervoor kan je een gewone verhuisfirma inschakelen.

Het verschil tussen een nationale verhuizen en een internationaal verhuizen is dat er veel meer geregeld moet worden bij internationaal verhuizen. Je moet in de meeste gevallen een veel grotere afstand afreizen en ook moet er dus in sommige gevallen gebruik gemaakt worden van een vrachtschip of vliegtuig.

Daarnaast moet je gehele inboedel worden aangegeven bij de douane van het land waar je naartoe gaat verhuizen. Dit neemt een internationaal verhuisbedrijf dan voor je op.

Wat is de prijs van een internationale verhuisfirma?

Als je gaat verhuizen binnen Europa zullen de prijzen over het algemeen tussen de €1.500,- en de €5.000,- liggen. Ben je van plan om buiten Europa te verhuizen? Dan kunnen de prijzen oplopen van €5.000,- tot €10.000,- afhankelijk van de afstand.

Als je de bezittingen via een vrachtwagen laat vervoeren, zal dit rond de €1,- tot €1,20 per kilometer gaan kosten. De prijs van een zeecontainer ligt tussen de €3.500,- en €8.100,- en voor vervoer via een vliegtuig betaal je €30,- tot €40,- per kilogram.

Deze kosten zijn afhankelijk van hoe ver je moet gaan reizen. In de meeste gevallen geld het dat hoe verder je weg gaat hoe duurder het wordt.

Kostenoverzicht internationale verhuisfirma in 2024

OnderdeelPrijs
Verhuizing binnen EuropaTussen de €1.500,- en de €5.000,-
Verhuizing buiten EuropaTussen de €5.000,- en de €10.000,-
Vervoer via vrachtwagen€1,- tot €1,20 per kilometer
Vervoer via zeecontainerTussen de €3.500,- en €8.100,-
Vervoer via vliegtuig€30,- tot €40,- per kilogram

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van de reële prijzen. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen.

Welke factoren hebben invloed op de totale prijs van een internationale verhuisfirma?

 • Grote van de inboedel: één van de grootste factoren die invloed hebben op de prijs is de grote van de inboedel die je moet gaan verhuizen. Hoe groter de inboedel is hoe groter de omvang van het vervoermiddel zal moeten zijn.

Zo heb je bij een verhuiswagen vaak de keuze uit 20m3 of uit 50m3. Een zeecontainer heeft een omvang van iets minder dan 70m3. Als jouw inboedel iets boven de totale kubieke meters zit die beschikbaar is, raden we aan dat je een aantal dingen zelf vervoert om zo op de prijs te besparen.

 • De keuze van het vervoer: zoals we eerder al aangaven verschillen de mogelijke vervoersmiddelen bij een internationale verhuizing nogal in prijs. Het vervoersmiddel dat je gaat nodig hebben is natuurlijk afhankelijk van het land waar je naartoe zult reizen.

Als je naar Frankrijk verhuis is het mogelijk om met een verhuiswagen te verhuizen. Verhuis je naar Amerika? Dan zul je het moeten doen met een zeecontainer of een vliegtuig. Transport via een verhuiswagen is het goedkoopst, gevolgd via de zee en als laatst is het verhuizen via een vliegtuig het duurst.

 • De verzekeringen: een verzekering nemen tijdens een gewone verhuizing is vaak niet verplicht, maar wel aangeraden. Als je een internationale verhuis hebt is het toch wel belangrijk om een verzekering te nemen. Je gaat namelijk je hele inboedel naar een ander land vervoeren.

Veel internationale verhuisfirma’s hebben standaard een verzekering al in de totaalprijs zitten. Dan hoef je hier niks extra’s meer voor te betalen. In sommige gevallen rekenen internationale verhuisfirma’s een meerprijs voor de verzekering van je inboedel. Deze meerprijs ligt gemiddeld tussen de 1 en 2 procent van de totale waarde van je inboedel.

 • Extra opties van een internationale verhuisfirma: net als bij een normale verhuisfirma biedt een internationale verhuisfirma vaak ook nog extra diensten aan tijdens de verhuizing. Dit zijn opties die je extra kunt aanvragen, maar vaak zijn deze diensten ook zelf te doen. Het gaat om de volgende diensten:
  • Verhuislift met bedienaar
  • Inpakservice
  • Montageservice
  • Piano verhuizen

Besparen op de kosten van een internationale verhuisfirma?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Prijsopbouw van een internationale verhuizing

Een internationale verhuizing heeft een prijsbouw dat bestaat uit drie onderdelen. Deze zijn transport, laden en lossen. Het onderdeel dat de meeste kosten meeneemt is het transport, dit is goed voor zo’n 40% van de totaalprijs. Het laden neemt zo’n 30% van de totaalprijs in en dit geldt ook zo voor het lossen.
Prijsopbouw internationale verhuisfirma

De voordelen van een internationale verhuisfirma

Als je gaat verhuizen naar het buitenland zal je veel moeten gaan regelen. Naast het regelen van administratieve zaken als je verblijfsvergunning, woning en inschrijvingen, moet je ook nog extra zaken regelen bij het verhuizen van je gehele inboedel.

Door een internationale verhuisfirma in te schakelen zorg je ervoor dat je je kan focussen op de zaken rondom het regelen van je verblijf. De verhuisfirma doet namelijk de rest voor je.

Hier zijn een aantal voordelen van het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf:

 • De internationale verhuisfirma regelt de verhuis van top tot teen voor je. Je gehele inboedel wordt van je oude woning naar je nieuwe woning gebracht zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.
 • Alle douanezaken worden geregeld door de verhuisfirma.
 • Een internationale verhuisfirma houdt contact met een verhuisbedrijf in het land waar je naartoe gaat. Deze kan de verhuizing daarna direct verder oppakken.

Internationale verhuisfirma

Wat zijn de werkzaamheden van een internationale verhuisfirma?

Zoals eerder al is gezegd zorgt een internationale verhuisfirma ervoor dat al je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning worden vervoert. Een verhuisfirma voert echter ook nog meer taken uit, mocht je dit willen.

De zaken die de verhuisfirma’s altijd regelen zijn het vervoer naar het buitenland en de douanezaken. Daarnaast lever een verhuisfirma ook nog extra diensten. Denk hierbij aan een inpakservice, een montageservice en een liftservice, maar ook inpakmateriaal en tilhulpmiddelen.

Als je dus overzees moet gaan verhuizen dan ga je een vrachtschip nodig hebben die je inboedel kan vervoeren. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om dit via een vliegtuig te doen. Dit is alleen wel duurder. Een internationale verhuisfirma regelt dit ook voor je.

Bespaartips voor een internationale verhuisfirma

 1. Vergelijk offertes van internationale verhuisfirma’s: als je ervoor kiest om een internationale verhuisfirma direct te benaderen en alleen daar een offerte aan te vragen krijg je geen indicatie of je wel of niet veel betaald. Door verschillende offertes te vergelijken kan je een goed idee krijgen van wat een internationale verhuis zou kunnen kosten. Zo kan je de offerte kiezen die het goedkoopst is of het beste bij jou past.
 2. Neem niet de gehele inboedel mee: je bent niet verplicht om al je bezittingen mee te nemen naar het land waarnaar je verhuist. Een internationale verhuizing is de ideale kans om door je spullen heen te gaan en te kijken wat wel en niet noodzakelijk is. Door een kleinere inboedel mee te nemen, heb je kans om lagere transportkosten te hoeven betalen.

Besparen op een internationale verhuisfirma? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een internationale verhuisfirma? Vergelijk gratis offertes en kies de offerte die voor jou het best is. Het is gratis en ook nog eens vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!