Goedkoop een seniorenverhuizing laten doen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Seniorenverhuizing: kosten en informatie

De kosten van een seniorenverhuizing vallen vaak relatief mee, omdat het gaat om een kleine ruimte. Toch kan het per situatie verschillen: bijvoorbeeld als je een groot deel van de inboedel tijdelijk laat opslaan of als er een compleet huis meeverhuisd moet worden. Benieuwd wat jouw seniorenverhuizing gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van verhuisfirma’s in je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over de kosten voor een seniorenverhuizing. We geven je een indicatie van de prijzen en leggen uit welke keuzes en factoren de kosten beïnvloeden. Tot slot vind je hier praktische tips om te besparen op de totaalprijs!seniorenverhuizing

Wat kost een seniorenverhuis?

De prijzen van een seniorenverhuizing beginnen rond de €500,- tot €900,-. In dat geval gaat het om een kleine verhuis, van een appartement naar een seniorenwoning. Een vrachtwagen van 20 m³ is dan voldoende om de inboedel te vervoeren en er wordt een verhuislift ingezet om alles vlot in of uit te laden. Deze prijs geldt voor een afstand van 20 tot 55 kilometer. Mocht het gaan om een grotere afstand tussen de oude en de nieuwe woning, dan lopen de prijzen verder op. Je betaalt namelijk in veel gevallen ook een kilometervergoeding.

Hoe groter de omvang van de inboedel, des te hoger de kosten. Je hebt dan namelijk een grotere verhuiswagen nodig, meer verhuizers en meer tijd. Bij het verhuizen van een rijtjeshuis of twee-onder-1-kap woning betaal je gemiddeld €700,- tot €1.100,- en bij een vrijstaande woning lopen de kosten op tot ongeveer €900,- tot €1.300,-.

Seniorenverhuis kosten 2024


Omvang verhuis Type woning Inhoud vrachtwagen Aantal kilometers Verhuislift Gemiddelde prijzen*
Klein Appartement 20 m³ 20-55 Ja €500,- tot €900,-
Middel Rijtjeshuis (twee-onder-1-kap woning) 50 m³ 55-70 Nee €700,- tot €1.100,-
Groot Vrijstaande woning 70 m³ 55-70 Nee €900,- tot €1.300,-

*Let op: prijzen zijn gemiddeld. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan.


Besparen op een seniorenverhuizing?

Vergelijk meerdere offertes en kies de firma met het beste aanbod!

Prijsopbouw van een seniorenverhuis

De prijs voor de seniorenverhuizing is als volgt opgebouwd. Ongeveer 40% van de totaalprijs gaat naar het transport van de inboedel. De overige 60% wordt opgemaakt door het in- en uitladen. Ongeveer 30% voor het inladen en ook 30% voor het uitladen. Door bij deze werkzaamheden actief te helpen bespaar je dus zelf op de kosten!

donut-chart

Zijn er factoren die de kostprijs van een seniorenverhuizing beïnvloeden?

Er zijn een aantal factoren en keuzes die je zelf maakt, die de kosten van je seniorenverhuizing beïnvloeden. Door hier vooraf rekening mee te houden, kun je zelf grip houden op de prijs. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan het type verhuiswagen dat je huurt. Hoe groter de verhuiswagen des te hoger de huurprijs. Maar het betekent vaak ook dat je sneller klaar bent, en daardoor bespaar je weer op de prijzen!

Hieronder gaan we in op de belangrijkste keuzes die de prijzen van een seniorenverhuis beïnvloeden. Wil jij weten wat het gaat kosten en hoe je kunt besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

1. Verhuiswagen

Je hebt een verhuiswagen nodig om de inboedel te verhuizen van de oude naar de nieuwe seniorenwoning. Hoe groot deze moet zijn is afhankelijk van je inboedel. Een kleine verhuiswagen is vaak goedkoper om te huren, maar let op: heb je veel spullen die niet in de kleinere verhuiswagen passen, dan raden we je toch aan te kiezen voor een grotere vrachtwagen.

Waarom?

Bij een te kleine verhuiswagen moeten de verhuizers meerdere keren heen en weer rijden. Het gevolg is een langere huurperiode voor de vrachtwagen, hogere arbeidskosten en een hogere kilometervergoeding en benzinekosten.

2. Extra verhuizers

Het aantal verhuizers dat je inhuurt beïnvloed de kosten. Gemiddeld betaal je één verhuizer €30,- tot €40,- per uur. Bij een kleine verhuis is dit voldoende hulp. Maar gaat het om een grote verhuis, dan is het juist slim om te investeren in een extra verhuizer. Twee verhuizers inschakelen is duurder, maar houd er ook rekening mee dat je in dat geval eerder klaar bent met de verhuizing. Dit bespaart je ook veel kosten! Weet je niet goed hoeveel verhuizers je moet inhuren? Vraag dan advies aan een ervaren verhuisfirma. Zij kijken naar de omvang van je inboedel en de situatie en kunnen je daarna een aantal verhuizers aanraden.

seniorenverhuis-firma

3. Afstand tussen de oude en de nieuwe woning

Hoe groter de afstand tussen de oude en de nieuwe woning, des te hoger de verhuiskosten. Hoe kan dat?

Een grotere afstand betekent allereerst langere reistijd. Dit houdt in dat je de verhuiswagen langer nodig hebt en dat de vakmannen langer aan het werk zijn, waardoor de arbeidskosten hoger komen te liggen.

Daarnaast betaal je voor de verhuiswagen de benzinekosten, die natuurlijk hoger uitvallen bij een grotere afstand. Veel verhuisfirma’s rekenen bovendien een kilometervergoeding. Een aantal kilometers is gratis, maar daarboven betaal je een vast bedrag per kilometer.

4. Eventuele extra opties

Om je seniorenverhuis voorspoedig te laten verlopen, kun je gebruik maken van verschillende extra opties. Hierdoor loopt de prijs natuurlijk wel verder op! Voor een compleet zorgeloze seniorenverhuis is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de inpakservice. Deze kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur. De montageservice komt ook van pas: je hoeft dan niet zelf alle meubelstukken te (de)monteren.

Moet je het oude huis snel opleveren en heb je geen tijd om deze bezemschoon te maken? Kies dan voor de klusjesdienst, waarbij de vaklui het oude huis klaarmaken voor de oplevering! Dit kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur en bespaart je veel tijd. In de tabel hieronder vind je de kosten van verschillende extra diensten die verhuisfirma’s aanbieden.


Verhuisdienst Gemiddelde kostprijs* Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Inboedel inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur 50 m³
Klusjesdienst €30,- tot €40,- per uur Kleine reparaties en schilderwerken
Liftservice €65,- per uur Verhuislift incl. bediening
Meubelbewaring €20,- tot €50,- per maand Opslag tot 25 m³
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning Afhankelijk van uw gemeente

*Let op: prijzen zijn gemiddeld. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan.


Seniorenverhuis tegen de laagste prijzen!

Vind een verhuisfirma in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Besparen op een seniorenverhuis: handige tips!

Het is begrijpelijk dat je niet te veel geld wilt uitgeven aan een seniorenverhuis. Veel senioren hebben het niet breed en het inhuren van verhuizers is dan een grote investering. Hieronder geven we je daarom een paar handige tips om te besparen op de kosten!

  • Tip 1: help zelf mee. Het klinkt logisch, maar door zelf mee te helpen bespaar je de verhuizers waardevolle tijd en hoef je minder arbeidskosten te betalen.
  • Tip 2: doe spullen weg. Ga voorafgaand alvast door de inboedel heen en bepaal wat niet mee kan. Geef dit weg, breng het naar de vuilstort of doneer het. Door eerst door de spullen heen te gaan heb je een minder grote verhuiswagen nodig, minder verhuisdozen en zijn de vaklui minder tijd kwijt.
  • Tip 3: investeer in tijdbesparende middelen. Kies bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen, de hulp van extra verhuizers of de inzet van een verhuislift als je dit tijd bespaart. Tijd is geld bij een verhuizing, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent.
  • Tip 4: vergelijk offertes. Kies de bedrijven met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs.

seniorenverhuis

Besparen op een seniorenverhuis? Vergelijk gratis offertes!

Om een seniorenverhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen is het slim om ervaren verhuizers in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat de senior in kwestie zo min mogelijk overlast ervaart. Wil jij een seniorenverhuizing uitbesteden zonder te veel geld uit te geven?

Start gratis offerteaanvraag!

We zorgen ervoor dat je daarna zo snel mogelijk scherpe offertes krijgt toegestuurd. Maximaal 5, zodat je het overzicht niet kwijtraakt! Je hebt dan de kans om de verschillende prijzen en vooraarden met elkaar te vergelijken, zodat je het beste aanbod kiest. Je offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken