Besparen op de kosten van een verhuisfirma?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Wat zijn de kosten van een verhuisfirma?

Maak je verhuis gemakkelijk met een verhuisbedrijf! De kosten van een verhuisfirma hangen nauw samen met de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Door alleen te kiezen voor de meest waardevolle verhuisdiensten heb je dus een grote invloed op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven in je mailbox. Vergelijk de verschillende tarieven en kies het goedkoopste verhuisfirma!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten van een verhuisfirma. Je leest wat een gemiddelde verhuis kost en hoe hoog de tarieven zijn voor specifieke verhuisdiensten. Natuurlijk vind je hier ook handige bespaartips, zodat jij niet te veel betaalt voor jouw verhuis!Wat kost een verhuisfirma in 2024?

Wat kost verhuizen met een verhuisfirma? Dat hangt af van je woning en de omvang van de inboedel. Een kleine verhuis, van of naar een appartement bijvoorbeeld, is de goedkoopste optie: rond de €500,- tot €900,-. Je krijgt voor deze prijs een verhuiswagen met een inhoud van 20 m³ en de hulp van een verhuisliftservice. Op deze pagin lees e meer over alle verhuisservices!

Heb je een grotere woning, dan is deze verhuiswagen waarschijnlijk niet groot genoeg. Bij de verhuis van een rijtjeshuis of twee-onder-1-kap woning liggen de gemiddelde verhuiskosten rond de €700,- tot €1.100,-. Voor dit bedrag huur je een verhuiswagen van 50 m³ en gaat het om een afstand van ongeveer 55 tot 70 kilometer.

Verhuisfirma inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Omvang verhuis Type woning Inhoud vrachtwagen Aantal kilometers Verhuislift Gemiddelde prijzen*
Klein Appartement 20 m³ 20-55 Ja €500,- tot €900,-
Middel Rijtjeshuis/twee-onder-1-kap woning 50 m³ 55-70 Nee €700,- tot €1.100,-
Groot Vrijstaande woning 70 m³ 55-70 Nee €900,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vergelijk gratis offertes!

Bereken de kosten van je verhuis

Benieuwd hoeveel je verhuis gemiddeld gaat kosten? Met onze handige rekentool kom je eenvoudig achter de gemiddelde totaalprijs van een verhuis op basis van je wensen. De totaalprijs in de calculator is gebaseerd op een verhuis van vijf uur.

Kosten verhuisfirma met lift 2024

Eén van de meest waardevolle verhuisdiensten is de liftservice. Dit komt van pas als je van of naar een flat verhuist. De lift maakt het mogelijk om meubels en verhuisdozen via je raam naar beneden te tillen, zodat je niet tientallen keren de trap op en af moet. Dit bespaart tijd en uiteindelijk ook geld!

Een ladderlift is geschikt tot de zesde verdiep. Deze lift inclusief de hulp van één verhuizer kost je doordeweeks gemiddeld €65,- per uur. In het weekend betaal je een toeslag, waardoor de kosten rond de €95,- per uur liggen.

Heb je een lift nodig die hoger dan de zesde verdiep is? Kies dan voor een ladderwagen. Voor een ladderwagen en de hulp van 2 verhuizers betaal je maandag tot vrijdag gemiddeld €120,- per uur en in het weekend ongeveer €155,- per uur.

Type verhuislif Welke verdieping? Prijs doordeweek* Prijs weekend*
Ladderlift + bediener Tot 6 €65,- per uur €95,- per uur
Ladderlift + 2 bedieners Tot 6 €105,- per uur €135,- per uur
Ladderwagen + 2 bedieners 7 en hoger €120,- per uur €155,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten van een verhuislift voor jouw verhuis? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Verhuizers inhuren voor jouw verhuis?

Vind snel ervaren verhuisfirma’s in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Kosten verhuisdiensten 2024

Welke verhuisdienst je kiest, heeft een grote invloed op de kosten van de verhuisfirma. Voor de verschillende huisdiensten betaal je een gemiddeld uurtarief van €30,- tot €40,- per uur. Dit is het geval voor de inpakservice, de montageservice en de klusjesdienst. Dit uurtarief is voor de hulp van één verhuizer. Gaat het om een grote verhuis, dan is het aan te raden om meerdere verhuizers te huren, waardoor je het dubbele betaalt.

De liftservice kost, inclusief lift, gemiddeld €65,- per uur. Hierbij hangt de prijs wel af van het type lift dat je kiest en de hoeveelheid verhuizers die je nodig hebt. In de tabel hieronder vind je de indicatieprijzen van verschillende verhuisdiensten.

Verhuisdienst Gemiddelde kostprijs* Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Inboedel inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Demonteren en monteren van meubels
Klusjesdienst €30,- tot €40,- per uur Kleine reparaties en schilderwerken
Liftservice €65,- per uur Verhuislift incl. bediening
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano Zorgvuldige verhuis van piano
Meubelbewaring €20,- tot €50,- per maand Opslag tot 25 m³
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning Afhankelijk van uw gemeente

*Let op: prijzen zijn gemiddeld. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan.

kosten verhuisfirma

Waar bestaan de kosten van een verhuisfirma uit?

Hoe wordt de prijs van een verhuisfirma eigenlijk opgebouwd? Je kunt de totaalkost verdelen in drie categorieën: het laden, het transport en het lossen. Voor het transport geldt dat je ongeveer 40% van de totaalprijs hieraan kwijt bent. De overige 60% wordt verdeeld door het laden en het lossen.

De totale prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren:

 • De specifieke diensten: Je gebruikt alleen de verhuisdienst die voor jou het belangrijkst is. De kosten verschillen per dienst, en daardoor hebben de specifieke werkzaamheden een grote invloed op de totaalprijs. Het verhuizen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper als je zelf al alles inpakt en de verhuizers alleen maar hoeven in – en uit te laden.
 • Formaat verhuiswagen: hoe groter de verhuiswagen, des te hoger de kosten. Toch is het soms slim om te investeren in een grotere verhuiswagen. Zo hoef je niet steeds heen en weer te rijden en bespaar je op benzinekosten én de kilometervergoeding.
 • De omvang van je inboedel: hoe meer spullen je moet verhuizen, des te groter de vrachtwagen moet zijn en hoe meer verhuizers je moet inhuren. Zo lopen de kosten snel op.
 • Eventuele parkeervergunning: in sommige plaatsen heb je een parkeervergunning of ontheffing nodig om je verhuiswagen zo dicht mogelijk bij je voordeur te kunnen plaatsen. Dit kost gemiddeld €20,- tot €50,- per vergunning, maar dit verschilt per gemeente.
 • Wel of geen ladderlift: met een verhuislift is het verhuizen van of naar een appartement een stuk sneller en efficiënter. Maar het zorgt er wel voor dat de kosten oplopen.
 • De verhuisdag: op een doordeweekse dag is verhuizen goedkoper dan in het weekend, omdat je dan vaak een toeslag betaalt. Kun je een dag vrij nemen, dan raden we aan om doordeweeks te verhuizen.

Besparen op de kosten? Start gratis offerteaanvraag en kies de verhuisfirma met het beste aanbod!

verhuisfirma prijs

Waarom kost een verhuisfirma inhuren meer in het weekend?

In het weekend liggen de kosten van een verhuisfirma hoger dan doordeweeks. Dat heeft vooral te maken met de toeslag die je in het weekend vraagt. Verhuizers rekenen namelijk een lager uurtarief op doordeweekse dagen. Zowel de inzet van verhuizers als de huur van een verhuiswagen en verhuislift is goedkoper op een werkdag.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Wanneer kom ik in aanmerking voor verhuisvergoeding?

In sommige situaties kom je in aanmerking voor een verhuisvergoeding, wat inhoudt dat je een deel van de kosten weer terugkrijgt. Dit is alleen het geval in uitzonderlijke situaties, zoals:

 • Een verplichte verhuis vanwege een nieuwe baan of overplaatsing.
 • De sloop of renovatie van je oude woning.
 • Bij een gedwongen verhuis door de gemeente.
 • Wanneer iemand in de bijstand woont en moet verhuizen.
 • Een gedwongen verhuis naar een aangepaste woning vanwege een handicap.

Besparen op de kosten van een verhuisfirma?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Zo bespaar je op de kosten van een verhuisfirma

Natuurlijk kun je verhuizen met de hulp van een verhuisfirma en toch op de prijs besparen. Er zijn een aantal manieren om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Hieronder geven we je handige bespaartips, zodat je verzekerd bent van de beste prijs.

Op zoek naar een verhuisfirma en besparen op de kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Help mee en laat vrienden helpen

Door zelf mee te helpen, bespaar je de verhuizers tijd. Zo kunnen zij aan het einde van de dag sneller naar huis, en hoef je minder arbeidskosten te betalen. Je bent op die manier een stuk goedkoper uit dan wanneer de verhuizers alles voor je doen! Je kunt ook alleen kiezen voor de voor jou meest waardevolle verhuisdiensten, zoals het meubeltransport of de montageservice. Zo krijg je toch vakkundige hulp zonder te veel te betalen.

Maak gebruik van verhuisvergoeding

Kijk eens of je in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding! Zo krijg je een deel van de kosten vergoed en bespaar je dus op de totaalprijs. Hiermee ben je een stuk voordeliger uit. Benieuwd naar de mogelijkheden van een verhuisvergoeding? Je leest hier meer over op belgium.be

Verhuis op een doordeweekse dag

Op doordeweekse dagen is verhuizen een stuk goedkoper in het weekend! Dat komt omdat veel verhuisfirma’s een toeslag rekenen in het weekend. Ook de kosten voor een verhuiswagen, verhuislift en parkeervergunning zijn in het weekend vaak hoger. Kun je een vrije dag nemen om zo op een doordeweekse dag te verhuizen, dan raden we dit zeker aan!

Vergelijk verhuisfirma’s

Wist je dat elk verhuisfirma een eigen prijs hanteert? Door de kosten van meerdere verhuisfirma’s met elkaar te vergelijken vind je snel en gemakkelijk het bedrijf met het beste aanbod. Je bespaart op die manier tot wel 40% op de kosten, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Bovendien is het vergelijken van offertes helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen. Benieuwd? Start gratis offerteaanvraag!

verhuisfirma

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Verhuizen tegen lage kosten? Dat kan nog steeds met een ervaren verhuizer! Zo bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie, en weet je zeker dat je zo snel mogelijk over bent naar je nieuwe huis. Benieuwd hoe hoog de verhuiskosten werkelijk zijn?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van verhuisfirma’s in je regio. Vergelijk de gratis offertes en kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod. Je bespaart op deze manier tot wel 40% op de verhuiskosten! De aanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken