Besparen op de kosten van een kleine verhuis?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Kleine verhuis

Een kleine verhuis klinkt vaak makkelijk en daardoor krijgen mensen de neiging om alles zelf te gaan doen, maar het pakt vaak groter uit dan je zelf denkt. Ook bij een kleine verhuis moet alles ingepakt worden en moeten er zware meubels en witgoed worden getild. Ben je van plan om te verhuizen en op zoek naar een verhuisfirma?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis verschillende offertes van bedrijven uit jouw regio. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totaalprijs besparen via deze manier!

Op deze pagina vertellen we over wat een kleine verhuis is, waar je op moet letten en wat de kosten zijn van een kleine verhuis. We geven je daarnaast ook nog eens goede bespaartips op een kleine verhuis dus lees snel verder!Wat is een kleine verhuis?

Over het algemeen wordt door vakspecialisten gesproken van een kleine verhuis als het gaat om het verhuizen van een appartement of studio. Dit betekent dus niet dat het alleen gaat om het verhuizen van kleine spullen in kleine verhuisdozen. Er zitten nog steeds grote en zware spullen als meubels en witgoed tussen.

Bij een kleine verhuis worden vaak minder spullen verhuisd dan in een normale verhuis. Dit komt ook omdat in een appartement of studio minder ruimte is dan in een andere woning.

Je kan dus ook een kleinere verhuiswagen huren en ook kan je toe met een kleinere verhuislift in de meeste gevallen. Je hebt namelijk minder spullen en hoeft dus minder vaak de lift te gebruiken.

Wat is de prijs van een kleine verhuis?

Voor een verhuisdoos betaal je ongeveer €1,50 tot €2,50 per stuk. Voor een verhuiswagen die een laadvermogen heeft van 20m3 betaal je zo’n €65,- per uur en dan krijg je er een chauffeur bij die mee helpt met het tillen van de verhuisdozen en andere bezittingen. Voor een verhuislift betaal je gemiddeld ook €65,- per uur en hier komt dan ook een specialist bij die het kan bedienen.

De uiteindelijke prijs van je verhuis is natuurlijk afhankelijk van het aantal spullen die verhuisd moeten worden. De belangrijkste dingen die je nodig zult hebben voor de kleine verhuis zijn de verhuisdozen, de verhuiswagen en soms ook de verhuislift.

prijzen van een kleine verhuis in 2024

Onderdeel Prijs
Verhuisdozen €1,50 tot €2,50 per stuk
Verhuiswagen met 20m3 laadvermogen (met chauffeur) €65,- per uur
Verhuislift met bedienaar €65,- per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van de reële prijzen. Vraag gratis offertes aan voor de actuele prijzen.

Waar moet je op letten bij een kleine verhuis?

Het eerste waar je op moet letten als je een kleine verhuis plant is dat je het niet onderschat. Er zijn vaak meer spullen dan je denkt die ingepakt moeten worden. Dit kan erg tijdrovend zijn en het moet bovendien ook goed gebeuren. Je wilt namelijk niet dat je bezittingen onderweg beschadigen.

Zorg er ook voor dat je genoeg verhuisdozen regelt voor de kleine verhuis. Dit kan je zelf kopen maar dit kan je ook regelen, samen met ander inpakmateriaal, bij het verhuisbedrijf dat je inhuurt. Je kan er tevens ook voor kiezen om je bezittingen te laten inpakken door de verhuizers zodat je zeker weet dat dit goed gaat.

Als je in een studio of appartement woont kan het zijn dat je in een hogere verdieping zit. Soms hebben deze gebouwen ook geen lift. Het tillen van meubels via de trap kan erg gevaarlijk zijn voor zowel jou als de verhuizers. Het is in die gevallen dan ook een slimme keus om een verhuislift in te huren. Zo voorkom je ongelukken en komen ook jouw bezittingen een stuk veiliger beneden.

Als laatste zal je nog een verhuiswagen nodig hebben om al je spullen van de oude naar de nieuwe locatie te brengen. Omdat je minder spul nodig hebt, heb je ook een kleinere verhuiswagen nodig hebben. Dat scheelt je weer wat geld! De chauffeur van de verhuiswagen helpt vaak ook nog mee met het sjouwen van de verhuisspullen wat erg handig is.

Klein verlet voor een kleine verhuis?

Als werknemer kan je voor een aantal redenen vrij krijgen van je werk zonder dat je hiervoor loon hoeft in te leveren. Je kan klein verlet krijgen voor bijvoorbeeld je bruiloft of als er bepaalde familieleden komen te overlijden.

In de wet is te lezen welke voorwaarden er precies zijn en hoelang je vrij mag nemen zonder dat je loon wordt ingehouden. Krijg je dan ook klein verlet bij een kleine verhuis? In eerste instantie is een verhuizing geen reden om klein verlet te krijgen.

Toch is er een uitzondering in de wet die zegt dat dit wel van toepassing kan zijn als er in het bedrijf of sector waarin je werkt een speciale regeling hiervoor is vastgezet. Vraag dus altijd even na of je klein verlet kan krijgen bij het bedrijf waar je werkzaam bent.

Verlof of vakantie nemen voor een kleine verhuis

Als je dan toch geen klein verlet kan krijgen voor de kleine verhuis kan je niet zomaar wegblijven van je werk. Het is daarom het beste om vakantie of verlof aan te vragen voor de dagen waarvan je denkt bezig te zijn met de verhuis.

Als je een verhuisfirma inzet voor de kleine verhuis zal de verhuizing een stuk minder lang gaan duren en hoef je hiervoor dus ook minder verlof- of vakantiedagen voor aan te vragen.

Tips voor een kleine verhuis

Om je goed op weg te helpen met de kleine verhuis geven we je een aantal tips. Zo weet je straks precies wat je moet gaan doen als je van start gaat met de verhuizing.

1. Zorg voor een grondige selectie van je spullen

Tijdens een kleine verhuizing is het erg belangrijk om kritisch te zijn op alle spullen die je hebt. Er zullen ongekend spullen zijn die je al jaren niet meer hebt gebruikt en hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer zal gebruiken.

We raden daarom aan om alle spullen die je hebt te gaan onderscheiden in drie verschillende onderdelen:

  1. Alles wat je wilt houden en meenemen naar de nieuwe woning
  2. Spullen die weggegooid kunnen worden
  3. Spullen die nog van waarde zijn, maar je niet meeneemt naar de nieuwe woning

2. Schakel een verhuisfirma in voor het verhuizen van de meubels

Meubels zijn erg zwaar om te tillen de kans is groot dat je, jezelf bezeerd wanneer je alles zelf gaat verhuizen. Schakel daarom een verhuisfirma in wanneer je meubels gaat verhuizen bij je kleine verhuis.

Door een verhuisfirma in te schakelen hoef je zelf niet meer de zware meubels te tillen, waardoor je kans op letsels en spierpijn weg gaat. Daarnaast weet je zeker dat de meubels met beleid en zorg vervoerd zullen worden. Zo is de kans dat de meubels gaan beschadigen tijdens de verhuizing het kleinst.

Als laatste is door het inschakelen van een verhuisfirma je hele inboedel verzekerd tegen mogelijke schade die opgelopen kan worden tijdens de verhuizing.

3. Vraag om tips

Ga voordat de kleine verhuis begint om tips en advies vragen bij het verhuisbedrijf wat je inschakelt. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing zo optimaal mogelijk zal verlopen en voorkom je dat je problemen krijgt tijdens de verhuizing.

Besparen op de kleine verhuis

  • Verkoop de spullen die je niet meeneemt en naar de nieuwe woning en niet weg wilt gooien
  • Regel zelf je verhuisdozen van familie of de lokale supermarkt
  • Vergelijk meerdere offertes voor de beste prijs
  • Bepaal goed wat je wel en niet gaat meenemen
  • Pak zelf je bezittingen in
  • Vergelijk gratis offertes!

Besparen op een kleine verhuis? Gratis offertes vergelijken!

Ben je toe aan een kleine verhuis? Vergelijk gratis offertes en kies de offerte eruit die voor jou het best is. De aanvraag is kosteloos en volledig vrijblijvend, hierdoor zit je nergens aan vast. Begin snel met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!