Besparen op verhuisdiensten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisdiensten

Bij een verhuizing kun je kiezen uit diverse verhuisdiensten. Elke dienst heeft zijn eigen voordelen en zorgt ervoor dat je verhuis snel en soepel verloopt. Doordat je zelf de gewenste verhuisdienst kiest, houd je grip op de totale prijs. Benieuwd naar de kosten van deze verhuisdiensten?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je van welke verhuisdiensten jij gebruik kunt maken voor je verhuizing. Je leest wat de verschillende diensten inhouden en waarom deze van pas komen. Ook krijg je een indicatie van de kosten en geven we dé tip om te besparen op de kosten!Waarom gebruik maken van verhuisdiensten?

De verschillende verhuisdiensten dragen allemaal bij aan het organiseren van een stressvrije verhuis. De verhuismannen kunnen je helpen bij verschillende onderdelen van de verhuizing: jij bepaalt zelf welke diensten je inzet. Zo krijg je gerichte hulp bij de zware taken en kun je zelf grip houden op je verhuizing!

De grootste voordelen van de verschillende verhuisdiensten:

 • Je verhuizing verloopt gemakkelijk, snel en zonder stress!
 • De verhuizers geven je praktische tips waar je bij volgende verhuizingen ook wat aan hebt.
 • Je hoeft zelf geen zware spullen te tillen en krijgt dus ook geen spierpijn.
 • Jij kiest zelf bij welke onderdelen je de hulp van een verhuizer inschakelt.

Wat kost een verhuisdienst?

De kosten verschillen per verhuisdienst. Gemiddeld betaal je de verhuizers €30,- tot €40,- per uur. Dit geldt dus ook voor de inpakservice, de montageservice en de klusjesdienst. Maak je gebruik van een verhuislift? Dan zit hier vaak ook de hulp van één verhuizer in. De kosten beginnen vanaf €65,- per uur, afhankelijk van het type ladder dat je nodig hebt. Heb je de hulp van extra verhuizers nodig, dan komen die arbeidskosten daar nog bovenop.

Voor het verhuizen van een piano kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €200,- tot €350,- per piano. Je weet dan zeker dat het instrument veilig verhuisd wordt naar je nieuwe woning en dat er geen beschadigingen ontstaan.

Besparen op de prijs van verhuisdiensten? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Verhuisdienst Gemiddelde kostprijs* Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Inboedel inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Demonteren en monteren van meubels
Klusjesdienst €30,- tot €40,- per uur Kleine reparaties en schilderwerken
Liftservice €65,- per uur Verhuislift incl. bediening
Piano verhuizen €200,- tot €350,- per piano Zorgvuldige verhuis van piano
Meubelbewaring €20,- tot €50,- per maand Opslag tot 25 m³
Parkeervergunning €20,- tot €50,- per vergunning Afhankelijk van uw gemeente

*Let op: prijzen zijn gemiddeld. Voor exacte prijzen, vraag gratis offertes aan.

Welke verhuisdiensten zijn er?

Doordat je zelf kunt kiezen welke verhuisdiensten je inzet, bepaal je zelf hoe je verhuisdag eruit komt te zien. Jij kiest de onderdelen waar je hulp bij nodig hebt, om ervoor te zorgen dat de dag zo soepel mogelijk verloopt. Heb je weinig tijd om voor te bereiden, dan is de inpakservice heel fijn. Heb je niet de mogelijkheid om zelf je wasmachine te verplaatsen, kies er dan voor om je wasmachine te laten verhuizen door vakmannen!

Je hebt de keuze uit onder meer:

 • Hulp bij inpakken
 • Demonteren en monteren van je meubels
 • Meubeltransport
 • Klusservice
 • Verhuislift inclusief bediening
 • Piano verhuizen
 • Wasmachine verhuizen
 • Kunst verhuizen
 • Tijdelijke meubelopslag

Hieronder lees je meer over de verschillende verhuisdiensten. Benieuwd naar de exacte prijzen van de verschillende verhuisdiensten? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten!1. Inpakservice

De inpakservice houdt in dat de verhuizers je helpen met inpakken. Dit komt van pas als je zelf weinig tijd hebt om de verhuis voor te bereiden. De verhuizers komen al vroeg in de ochtend bij je langs om je te helpen met inpakken. Zij nemen het inpakmateriaal mee, zodat je dit zelf niet hoeft te regelen.

De verhuizers pakken alles efficiënt en logisch in. Bovendien wordt elke verhuisdoos heel nauwkeurig gelabeld, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je straks niet weet in welke dozen je spullen zitten. Deze verhuisdienst kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.

2. Montageservice

In veel gevallen is het niet mogelijk om je meubilair in één deel te verhuizen. Dit komt vaak omdat grote tafels en banken te groot zijn om door de deur of de trap op of af te tillen. In dat geval komt de montageservice van pas. Verhuizers demonteren jouw meubels in een handomdraai. De juiste schroeven en gereedschappen worden bij de betreffende meubels bewaard en vervoerd naar het nieuwe huis. Hier kunnen ze je meubels daarom direct in elkaar zetten. Door de jarenlange ervaring is je meubilair in een mum van tijd weer gemonteerd: dit bespaart jou veel energie en waarschijnlijk frustraties!

De kosten voor deze verhuisdienst liggen rond de €30,- tot €40,- per uur.

De exacte kosten weten? Vergelijk dan gratis offertes!

3. Meubeltransport

Meubeltransport is een goede optie voor iedereen die het niet ziet zitten om zelf in een grote, logge vrachtwagen te rijden. De verhuizers komen op de verhuisdag bij je langs en beginnen met het inladen van de verhuiswagen: jij hebt zelf je spullen al ingepakt waardoor de vakmannen direct aan de slag kunnen.

Als je huis leeg is en de vrachtwagen gevuld is, rijden de verhuizers je inboedel naar je nieuwe woning. Dit gebeurt heel zorgvuldig. Tijdens het transport zijn je spullen bovendien verzekerd tegen schade.

4. Klusservice

De klusservice houdt in dat de verhuizers kleine klusjes in en rond je huis kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld het dichten van gaten in de muur of het verwijderen van vloeren, raamdecoratie of vervallen tuinhuisjes. Deze klusjes zijn vaak nodig om het oude huis netjes op te leveren, of om het nieuwe huis woonklaar te maken. Zo kan jij je richten op het in- of uitpakken van je spullen en voeren de verhuizers alle klusjes uit. De kosten voor de klusservice liggen rond de €30,- tot €40,- per uur.

Handige verhuisdiensten tegen lage prijzen!

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

5. Lift service

Als je van of naar een appartement verhuist, is de inzet van een verhuislift onmisbaar. Zeker als er geen lift in het gebouw aanwezig is! De verhuislift maakt het mogelijk je spullen veilig naar beneden te tillen, zonder dat je steeds de trappen op en af hoeft te lopen. Het voordeel van de lift is bovendien dat je verhuizing een stuk sneller is afgerond, waardoor je uiteindelijk op de kosten bespaart.

Er zijn verschillende soorten liften verkrijgbaar, maar tot en met de zesde verdieping is een standaard ladderlift hoog genoeg. De kosten voor de lift inclusief bediening liggen rond de €65,- per uur.

6. Piano verhuizen

Het verhuizen van een piano is niet een klus die je gemakkelijk zelf uitvoert. Het gewicht van een gemiddelde piano loopt al snel op tot 300 kilo! Bovendien is het instrument vanwege het grote formaat lastig te tillen en is er moeilijk grip op te krijgen.

Hoe doen verhuizers dit?

De vakmannen pakken de piano goed in met verhuisdekens en ander beschermingsmateriaal. Ze tillen hem met z’n tweeën op een karretje en rijden hem zo de verhuiswagen in. In je nieuwe woning plaatsen ze de piano direct op de juiste plek, zodat jij deze zelf niet meer hoeft te verplaatsen. De kosten voor het verhuizen van een piano liggen rond de €200,- tot €350,- per piano, afhankelijk van de afmetingen.

verhuisdiensten

7. Wasmachine verhuizen

Net als een piano, is ook de wasmachine een groot en log apparaat waar moeilijk grip op te krijgen is. In veel gevallen is de wasmachine geplaatst op zolder of in de badkamer. Dit betekent dat de machine vaak de trap af én weer op getild moet worden.

De verhuizers beschikken over de juiste gereedschappen en materialen om de wasmachine eenvoudig te tillen. Zo voorkom je blessures en weet je zeker dat de wasmachine veilig de nieuwe locatie bereikt.

8. Kunst verhuizen

Het verhuizen van kunst vereist een unieke aanpak. Kunstwerken zijn vaak van financiële en emotionele waarde. Bovendien zijn ze vaak erg kwetsbaar: zelfs een klein verschil in luchtvochtigheid kan al grote beschadigingen opleveren.

Hoe verhuis je kunst best?

De vakmannen pakken de kunstwerken in, in een verpakking op maat. Deze voorkomt klimaatverschillen en beschermt de kunst. Bovendien wordt het vervoerd in een beveiligde verhuiswagen, zodat de kans op diefstal het kleinst is.

9. Meubelwaring

Soms is het niet mogelijk om de complete inboedel mee te verhuizen. Misschien ga je kleiner wonen, of trek je bij je partner in. In dat geval bieden de verhuizers meubelwaring aan. Dit houdt in dat de vakmannen je inboedel of een deel daarvan, tijdelijk opslaan in een opslagruimte. Hier staan je spullen veilig, warm en droog opgeslagen totdat je ze weer kunt gebruiken.

Jij kunt zelf altijd bij je spullen terecht met een sleutel, en weet zeker dat anderen er niet zomaar bij kunnen. De kosten voor meubelwaring beginnen vanaf €20,- tot €50,- per maand, voor een opslagbox van 25 m².

Besparen op verhuisdiensten?

Vergelijk gratis offertes en kies de goedkoopste verhuizer!

Verhuisdiensten bij een particuliere verhuis

Een particuliere verhuis is de meest voorkomende verhuis. Welke verhuisdiensten hierbij van pas komen, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Je kiest immers alleen voor de diensten waar jij wat aan hebt. Wel zijn er een aantal diensten die regelmatig gekozen worden bij een particuliere verhuis. Dit zijn:

 • De inpakservice
 • Klusjesservice
 • Wasmachine verhuizen
 • Piano verhuizen
 • Meubeltransport
 • Liftservice

Deze verhuisdiensten komen van pas bij zowel kleine als grote verhuizingen. Twijfel je over de juiste verhuisdienst voor jouw verhuizing? Vraag dan een persoonlijk advies aan een verhuisbedrijf in je regio. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Verhuisdiensten bij een bedrijfsverhuis

Een bedrijfsverhuis vereist een hele andere aanpak dan een particuliere verhuis. De verhuizing wordt van tevoren goed voorbereid in samenwerking met het bedrijf zelf. De meeste bedrijven kiezen ervoor om de verhuis van A tot Z uit te besteden. De verhuisdiensten die dan worden ingezet zijn:

 • De inpakservice
 • De montageservice
 • Meubeltransport
 • Meubelwaring

De verhuizers zorgen voor het benodigde inpakmateriaal en pakken het hele bedrijf voor je in. Alle dozen krijgen duidelijke labels, en door een goede voorbereiding weten de verhuizers precies welke spullen waar komen te staan in het nieuwe pand.

Speciale verhuisdiensten bij een internationale verhuis

Bij een internationale verhuis zijn er andere verhuisdiensten die van pas komen. Veel mensen kiezen voor meubelwaring, omdat zij niet de volledige inboedel mee kunnen verhuizen. Zeker als hun verhuizing naar het buitenland niet definitief is komt meubelopslag van pas, omdat ze de spullen na de terug verhuizing weer kunnen ophalen.

De diensten die bij een internationale verhuis vaak gekozen worden zijn:

 • Meubeltransport
 • Meubelwaring
 • Inpakservice

Daarnaast kun je de verhuizers vragen om hulp bij de invoering van je inboedel. Dit komt vooral van pas als je naar buiten de EU verhuist.

verhuisdienst

Besparen op verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Verhuizen zonder stress? Dat kan als je gebruik maakt van handige verhuisdiensten. Je kiest zelf welke verhuisdienst je inzet, en hoe jouw verhuisdag eruit komt te zien. Vraag advies aan ervaren verhuizers om jouw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van meerdere verhuisfirma’s. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken