Besparen op de kosten bij een verhuisfirma kiezen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisfirma kiezen, hier moet je op letten

Een verhuizing is vaak een grote onderneming en je wilt natuurlijk dat dit goed gebeurd. Het kiezen van een verhuisfirma is de eerste stap. Met de juiste verhuisfirma zorg je ervoor dat al je bezittingen goed beschermd worden en vervolgens ongedeerd bij je nieuwe woning aankomen. Hulp nodig met een verhuisfirma kiezen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door verschillende verhuisfirma’s te vergelijken kun je de beste prijs eruit halen en tot wel 40% op de kosten besparen!

Op deze pagina vind je handige informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisfirma. Zo geven we je tips en andere aanbevelingen die jou gaan helpen bij het kiezen van een verhuisfirma.Tips voor het kiezen van een verhuisfirma

Op deze pagina geven we je 6 verschillende tips voor het kiezen van een verhuisfirma. Door deze tips te volgen weet je waar je op moet gaan letten wanneer je een verhuisfirma gaat kiezen voor het helpen tijdens de verhuizing.

1. Wat is de afstand tussen de verhuisfirma, je oude woning en nieuwe huis?

Een belangrijk iets waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisfirma is de afstand tussen de firma, je huis en de nieuwe plaats. Verhuisfirma’s rekenen namelijk vaak voorrijkosten. Dit zijn de reiskosten die gemaakt moeten worden door de firma. Als je op zoek bent naar de goedkoopste verhuisfirma is het een goede eerste stap om naar de afstand van het bedrijf te kijken.

De reiskosten voor het vervoer tussen je oude en nieuwe woning zullen niet veel verschillen bij verschillende verhuisfirma’s. Waar het wel belangrijk is om op te letten is de afstand die het verhuisbedrijf naar je oude woning moet maken. Ook worden er reiskosten verrekend van je nieuwe woning terug naar de firma. Zorg er dus voor dat een verhuisfirma zo weinig mogelijk extra kilometers moet maken.

2. Zijn de verhuizers erkend?

Bij het kiezen van een verhuisfirma is het ook goed om te bekijken of de verhuizers erkend zijn. Erkende verhuisfirma’s zijn in bezit van een certificaat. Dit certificaat waarborgt de kwaliteit van de firma’s. Het kiezen voor een erkende verhuisfirma brengt enkele zekerheden met zicht mee:

 • De verhuizers zijn opgeleide vakmensen.
 • Je bezittingen zijn goed verzekerd.
 • Er zijn duidelijke regels en afspraken.

Een voorbeeld van zo’n certificaat vind je op cbd-bkv.be. Over het algemeen zijn erkende verhuizers niet de goedkoopste verhuisfirma’s, maar dat prijsverschil wordt wel weer goedgemaakt door de verschillende voordelen die een erkende verhuizer heeft.

Dit zijn alle voordelen die erkende verhuizers bieden:

 • Kwaliteit: erkende verhuizers voldoen aan de eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. De verhuisfirma’s worden regelmatig getoetst op deze eisen, waardoor je er zeker van kwaliteit kan zijn.
 • Uitvoering: de verhuizing zal altijd worden uitgevoerd, zo zal er een andere erkende verhuizer worden ingezet als jouw verhuizer failliet gaat. Dit zal dan gebeuren zonder extra kosten.
 • Verzekering: je bent verzekerd tot een bedrag van €100.000,- op basis van nieuwwaarde van al jouw spullen.
 • Opgeleid team: erkende verhuizers hebben het minimaal aantal werknemers in dienst dat officieel opgeleid moet zijn als verhuizer.
 • Garantie: je aanbetalingsprijs van maximaal 25% van de verhuisprijs en €1.000,- is gegarandeerd in geval van faillissement of surseance
 • Afspraken: er zijn algemene voorwaarden vastgelegd met de erkende verhuizers in overleg met de consumentenbond. Deze voorwaarden zijn duidelijk en bieden de consument meer zekerheid.
 • Onafhankelijk en deskundig advies: in het geval dat er geschillen ontstaan tussen jou en een erkende verhuizer, zal dit worden opgelost via een onafhankelijke geschillencommissie voor erkende verhuizers. Deze commissie zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken nagekomen zullen worden.

3.   Recensies van de verhuisfirma

Je wilt natuurlijk een verhuisfirma die goed beoordeeld is door eerdere klanten. Dit kun je doen door bij het kiezen van een verhuisfirma de recensies van het desbetreffende bedrijf te bekijken.

De recensies kunnen je een goed inzicht bieden over wat je kan verwachten van de verhuisfirma. Als een verhuisbedrijf goede recensies heeft, kun je er van uit gaan dat ze weten wat ze doen. Dit zal je ook meer zekerheid bieden wanneer je het bedrijf inschakelt en minder stress over wat er fout kan gaan.

Verhuisfirma kiezen

4.   De extra diensten van de verhuizers

Ook is het een goed idee om te kijken wat voor verschillende diensten een verhuisfirma levert wanneer je een verhuisfirma gaat kiezen. Zo biedt de ene verhuizer meer diensten dan de ander. Het komt ook vaak voor dat de goedkoopste verhuisfirma minder diensten aanbied dan een duurdere firma. Let bij het kiezen van een verhuisfirma dus goed op de diensten die ze aanbieden.

De vaste diensten die elke verhuizer levert zijn de volgende:

 • De verhuisdozen gevuld met bezittingen inladen in de verhuiswagen.
 • De verhuiswagen naar de nieuwe bestemming rijden.
 • De verhuisdozen gevuld met bezittingen uit de verhuiswagen laden.

Dit zijn de extra diensten dat een verhuisfirma levert:

 • Het leveren van de verhuisdozen
 • Het demonteren en monteren van bepaalde bezittingen.
 • De verhuisdozen vullen met de bezittingen en ook weer uitpakken.
 • Een verhuislift meenemen.
 • Al je bezittingen op de juiste plek zetten in het nieuwe huis.
Bedenk voordat je een verhuisbedrijf inschakelt goed wat je allemaal zelf wil doen en wat je wilt laten doen. Kies de juiste verhuisfirma op basis van de diensten die je nodig zult hebben.
 

Hulp nodig met het kiezen van een verhuisfirma?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

5.   Verhuisverzekering: zoek het goed uit!

De verzekering voor het verhuizen zitten vaak al inbegrepen in de diensten van de verhuisfirma’s. Deze verzekering is echter niet bij elk bedrijf hetzelfde. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar wat precies onder deze verzekering valt en wie wanneer aansprakelijk is bij het kiezen van een verhuisfirma.

Als je niet helemaal tevreden bent met de verzekering die de firma biedt, is het altijd mogelijk om aanvullende verhuisverzekeringen af te sluiten. Het is ook verstandig om te kijken wat jouw eigen verzekering vergoed bij diefstal en/of schade. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Garanties van een verhuisfirma

Naast verzekeringen is het ook belangrijk om goed te kijken naar welke garanties de verschillende verhuisfirma’s bieden. Zo is het bijvoorbeeld goed om van te voren al te weten wat er zou gebeuren wanneer het bedrijf failliet gaat of wat de afspraken zijn met de verhuistijden.

Je wilt namelijk wel dat de hele verhuizing af wordt gemaakt en niet dat het bedrijf niet meer op komt dagen, omdat het langer duurde dan verwacht en ze een andere klus hebben.

6.   Begin op tijd met zoeken naar een verhuisfirma

Het is ook belangrijk om op tijd te beginnen met het zoeken naar een verhuisfirma. We raden zelf aan om dit direct te doen zodra je de verhuisdatum weet. Op deze manier voorkom je dat je te weinig tijd hebt om alles nog te gaan regelen.

De kans is groot dat je niet genoeg tijd hebt om goed naar de offerte(s) te kijken wanneer je deze op korte termijn aanvraagt. Hierdoor vergroot je de kans dat je een overhaaste beslissing maakt en achteraf spijt gaat krijgen.

Daarnaast kan het bij verhuisfirma’s ook voorkomen dat er op korte termijn minder beschikbaarheid is. Het kan zijn dat alle grote verhuiswagens weg zijn, of dat je minder hulp krijgt dan je zou willen hebben. Wees dus op tijd met het zoeken naar een verhuisfirma.

Hulp met een verhuisfirma kiezen? Gratis offertes vergelijken!

Heb je hulp nodig met het kiezen van een verhuisfirma? Vergelijk gratis offertes en kies de verhuizer die het beste bij je past. Je kunt tot wel 40% besparen op de kosten van je verhuizing door offertes te vergelijken. Deze aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, waardoor je nergens aan vastzit. Begin nu met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!