Besparen op de kosten van meubels verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Meubels verhuizen

Het verhuizen van meubels is niet zomaar een klusje. Als je dit zelf gaat doen is er kans dat je jezelf bezeert of lichamelijke klachten krijgt door het tillen van zware meubels. Tevens is de kans ook groter dat de meubels beschadigen. Als je hiervoor een verhuisfirma inschakelt verhuizen de vakspecialisten de meubels veilig en schadeloos. Op zoek naar een verhuisfirma om meubels te verhuizen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door deze gratis offerteaanvraag in te vullen krijg je offertes toegestuurd van bedrijven uit jouw regio. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totale kosten besparen.

Op deze pagina haken we in op hoe meubels verhuisd worden en wat het kost om meubels te verhuizen. Ook leggen we uit waarom je een verhuisfirma zou inschakelen voor het verhuizen van meubels. Lees dus snel verder!Wat zijn de prijzen van het verhuizen van meubels?

De montage- en demontageservice heeft een gemiddelde prijs van €30,- tot €40,- per uur. De verhuiswagen kost €65,- per uur voor een laadvermogen van 20m3 en €75,- per uur voor een laadvermogen van 50m3. Dit is dan inclusief de chauffeur. Als je er nog een extra verhuizer bij wil zal dit je zo’n €30,- tot €40,- per uur extra kosten.

Het inpakmateriaal dat gebruikt wordt voor de meubels kost rond de €20,- tot €30,-. Een standaard verhuislift kost gemiddeld €100,- per dag zonder bediener. Een bediener zal €30,- tot €40,- per uur extra kosten.

Kosten meubels verhuizen 2024

Onderdeel Prijs
Montageservice €30,- tot €40,- per uur
Verhuiswagen 20m3 laadvermogen €65,- per uur
Verhuiswagen 50m3 laadvermogen €75,- per uur
Inpakmateriaal €20,- tot €30,-
Gewone verhuislift €100,- per dag
Extra verhuizer/bedienaar €30,- tot €40,- per uur

*Deze prijzen zijn gemiddeld en kunnen afwijken van de reële prijzen. Vergelijk gratis offertes voor de exacte prijzen

Hoe worden meubels verhuisd?

Het verhuizen van meubels vindt plaats in 4 stappen. Deze stappen zijn algemeen en kunnen verschillen per verhuisfirma.

In de meeste gevallen gaat het meubels verhuizen als volgt:

 1. Het demonteren van de meubels: de verhuizers beginnen met het demonteren van alle meubels die verhuisd moeten worden. Hierdoor kunnen de meubels veilig in de verhuiswagen gesport worden en past er vaak ook meer in de verhuiswagen. Dit scheelt dus weer extra rijden of een extra verhuiswagen. Het kan ook voorkomen dat een montage niet nodig is of niet mogelijk is.
 2. De meubels beschermen tijdens de vervoer: voordat de meubels de verhuiswagen worden ingezet zorgen de verhuizers ervoor dat meubels goed beveiligd worden door speciale beschermingsmiddelen te gebruiken. Dit zijn dan speciale bekledingen of hoezen zodat je meubels niet beschadigen tijdens de autorit.
 3. Het vervoeren van de meubels: stap 3 is het plaatsen van de meubels in de verhuiswagen en deze vervolgens naar de nieuwe bestemming brengen. In de meeste gevallen doet de verhuisfirma dit zelf. De verhuizers zorgen er voor dat alles goed vast staat. Vervolgens laden de verhuizers alle meubels ook weer uit.
 4. Het weer opnieuw monteren: als laatste kunnen alle meubels weer gemonteerd worden en vervolgens op de juiste plaats worden gezet door de verhuizers.

Dit stappenplan is gebaseerd op hoe de meeste verhuisfirma’s te werk gaan. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde stappen zelf te gaan doen, zoals het monteren en demonteren. Denk er hierbij wel om dat je op tijd begint zodat alles direct kan worden ingeladen door de verhuizers zodra ze aanwezig zijn.

Hoe verhuis je grote en zware meubels?

Het verhuizen van grote en zware meubels is een taak die mensen vaak overlaten aan een verhuisfirma. Dit komt omdat grote meubels vaak erg zwaar zijn om te tillen, maar ook zijn ze door het grote formaat lastig om een goede grip op te krijgen.

Om deze reden raden we aan om de grote meubels zoveel mogelijk te gaan demonteren. Als ze in kleine stukken zijn is het namelijk veel gemakkelijker om de meubels te verhuizen.

Daarnaast is het huren van een verhuislift ook erg handig wanneer je grote meubels moet verhuizen van een hogere verdieping. Het is namelijk vaak erg lastig om deze meubels via het trapgat of de gewone lift naar beneden te krijgen. Wanneer je een verhuislift gebruikt gaan de meubels door het raam of via de deur naar buiten om ze daar vervolgens op de verhuislift te zetten en naar beneden te halen.

Meubels verhuizen

Tips bij het verhuizen van grote, zware meubels

 1. Het juiste vervoer hebben: grote meubels vergen ook grote verhuiswagens. Zorg ervoor dat je de juiste verhuiswagen uitzoekt wanneer je grote, zware meubels gaat verhuizen.
 2. Zorg dat het past: voordat alles in de verhuiswagen kan moet je wel zeker weten of dit allemaal gaat passen. Meet dus al je grote meubelstukken uit zodat je de juiste route naar buiten weet te vinden en dat je dan weet of het in de verhuiswagen gaat passen of eerst verder gedemonteerd moet worden.
 3. De grote meubels beschermen: om schade op de grote meubels te voorkomen moeten ze goed beschermd worden. Vaak gebruiken ze hiervoor verhuisdekens of bubbeltjesplastic. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de verhuizers beschermende kleding dragen. Denk hierbij aan werkschoenen die je tenen beschermen etc.
 4. Een goede verzekering: Zorg dat je weet waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Ga bij het verhuisbedrijf na of je via de firma bent verzekerd of dat je nog zelf een moet gaan afsluiten. Neem hiervoor goed de tijd.
 5. Hulpmiddelen voor grote meubels: het tillen van grote meubels met alleen de hand is soms niet te doen. Veel verhuizers gebruiken daarom tilhulpmiddelen om zo de grote meubels gemakkelijk te vervoeren. Dit kan bijvoorbeeld met een rolkarretje of een krik. Daarnaast is het gebruik van karton en plastic als schuifmateriaal ook erg handig.
 6. Zorg voor voldoende hulp: we raden aan om een verhuisbedrijf in te schakelen die verstand heeft van het verhuizen van zware meubels. Op deze manier voorkom je dat je gewond raakt of dat je schade aan de meubels krijgt.

Besparen op de kosten van meubels verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Waarom zou je een verhuisfirma inschakelen bij het verhuizen van meubels?

Het inschakelen van een verhuisfirma voor het verhuizen van je meubels kan een grote zorg van je schouders halen. Het biedt namelijk verschillende voordelen voor jou om een verhuisfirma erbij te halen.
De voordelen van meubels verhuizen zijn als volgt:

 • Verhuizers zijn vakspecialisten: de verhuizers hebben erg veel ervaring met het verhuizen van meubels en daardoor is de kans dat er iets fout gaat veel kleiner.
 • Een verhuisverzekering: de meeste verhuisfirma’s hebben een verhuisverzekering inbegrepen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan wanneer iets beschadigt of kapot gaat.
 • Speciale beschermingsmiddelen: verhuisfirma’s bezitten speciale beschermingsmiddelen die meubels goed beschermen.
 • Efficiëntie: een verhuisfirma werkt altijd op een zo efficiënt mogelijke manier en laat de verhuis soepel verlopen ongeacht het soort verhuis.
 • Minder stress: een verhuizing van meubels kan voor veel stress zorgen. Meubels verhuizen kan een lastige klus zijn, als je dit uit handen laat nemen door een professioneel verhuisbedrijf hoef je je hier geen zorgen meer om te maken.

Besparen op het verhuizen van meubels? Vergelijk gratis offertes!

Ben jij op zoek naar een verhuisfirma die meubels voor jou kan verhuizen? Vergelijk gratis offertes en kies de beste voor jou eruit. Het is gratis en volledig vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Begin nu nog met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!