Besparen op de kosten van een piano verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Piano verhuizen

Een verhuizing is niet zomaar wat, al helemaal niet wanneer je een piano hebt die verhuisd moet worden. Het verhuizen van een piano is een zware klus. Vaak is het in deze situatie dan ook verstandig om hiervoor een verhuisbedrijf in te zetten. Zij kunnen namelijk door hun kennis en ervaring ervoor zorgen dat het soepel verloopt! Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk offertes van bedrijven bij jouw in de buurt toegestuurd. Zo kun je zelf de beste eruit kiezen en tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een piano verhuist en wat het verhuizen van een piano kost. Daarnaast vertellen we waar je op moet letten en geven we tips voor de voorbereiding van de pianoverhuizing.Waarom een verhuisfirma inschakelen voor een piano verhuizen?

Door een verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van je piano maak je het niet alleen jezelf gemakkelijk, maar bescherm je de piano ook veel beter. Een piano is namelijk een erg duur instrument en dus niet zomaar vervangbaar. Het daarom ook logisch dat je de kans op schade zo klein mogelijk wilt gaan houden.

Het is daarnaast zo dat wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt voor het verhuizen van de piano, de piano verzekerd zal zijn. Dus als er dan toch wel wat breekt zal dit worden vergoed. Ook is een piano een erg zwaar instrument dat al snel 200+ kilo weegt. Verhuizers beschikken over speciaal tilhulpmateriaal om het vervoeren een stuk makkelijker te maken.

Wat is de prijs van een piano verhuizen?

De verhuiswagen heeft een vaste prijs, maar je betaalt wel extra voor de kilometers. De totale prijs van een piano verhuizen begint gemiddeld bij de €250,-.

Het eerste wat je moet regelen is een verhuiswagen. Voor een verhuiswagen met bestuurder betaal je ongeveer €65,- per uur als het gaat om het verhuizen van een piano. Wanneer de verhuisfirma per kilometer rekent zal het rond de €10,- per 5 kilometer gaan kosten.

Voor het verhuizen van een piano heb je vaak wel 2 verhuizers nodig en in het geval van een vleugelpiano heb je soms zelf 3 nodig. Per verhuizer betaal je tussen de €30,- en €40,- per uur. Als er een verhuislift nodig is betaal je hier ongeveer zo’n €65,- per uur voor.

prijsoverzicht pianoverhuizing in 2024

Onderdeel Prijs
Verhuiswagen €65,- per uur
Elke 5 km €10,-
Per verhuizer €30,- tot €40,- per uur
Verhuislift €65,- tot €85,- per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Hoe verhuis je een piano?

De verhuizing van een piano is geen simpel klusje. Het moet vaak ook worden gedaan door een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in pianovervoer. Dit geldt al helemaal wanneer het gaat om de verhuizing van een vleugelpiano.

De werkwijze voor het verhuizen van een piano is als volgt:

 1. De piano inpakken en beschermen: Het verhuizen van de piano begint met het beschermen van de piano zelf. Verhuizers hebben vaak speciaal inpakmateriaal voor een piano dat eroor zorgt dat niks beschadigt raakt.
 2. De piano moet naar buiten toe: De de piano moet nu naar buiten worden gebracht. Soms staat de piano boven en moet er eerst via de trap naar beneden worden getild. Als dit niet mogelijk is kan het via een verhuislift worden gedaan.
 3. De piano gaat de verhuiswagen in: Zodra de piano buiten staat moet deze de verhuiswagen in. Dit kan worden gedaan door bijvoorbeeld de piano op een karretje te zetten en hem vervolgens naar de wagen ter rollen, zodat de poten niet beschadigen. Bij de verhuiswagen wordt de piano aan een kant opgetild en vervolgens op een plaat gezet. Dit heet een piano hond. Daarna gaat de piano de verhuiswagen in.
 4. De piano vervoeren naar de nieuwe locatie
 5. De piano uit de verhuiswagen halen: De piano wordt op dezelfde manier uit de verhuiswagen gehaald dan als die er in wordt gezet. De piano wordt dan vervolgens weer op een karretje gezet.
 6. De piano in de nieuwe woning zetten: de verhuizers zetten de piano op de goede plek in je nieuwe woning. Er wordt eventueel een verhuislift gebruikt wanneer nodig.

Waarop moet je letten bij het verhuizen van een piano?

Als je een verhuisbedrijf gaat inschakelen voor het verhuizen van de piano is het alsnog belangrijk dat je zelf goed weet wat wel een niet kan bij het verhuizen van je piano. Zo kan goed aan de verhuizers doorgeven wat ze wel en niet moeten gaan doen.

Als de piano te zwaar is om te tillen zullen de verhuizers hiervoor een karretje gaan gebruiken. De wielen van het karretje kunnen er echter voor zorgen dat de vloer beschadigd raakt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort vloer die je hebt in zowel je oude als nieuwe woning.

In de meeste gevallen zullen verhuizers gebruikmaken van een meubelroller voor het verhuizen van de piano. De meubelroller heeft grote wielen waardoor de vloer goed beschermd wordt. In het geval dat er geen meubelroller wordt gebruikt raden we aan om een kleed te gebruiken om de piano overheen te rollen. Zo is de kans het kleinst dat je vloer beschadigd raakt.

Besparen op de kosten van een piano verhuizen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Zorg ervoor dat je weet welke onderdelen van je piano gedemonteerd kunnen worden, zoals de poten en pedalen. Daarnaast is het erg belangrijk om de piano goed te beschermen door deze op de juiste manier in te pakken.

Het transport van jouw piano is dan ook nog belangrijk. De verhuiswagen moet groot genoeg zijn en moet over de juiste onderdelen beschikken om er een piano in te kunnen verhuizen.

Goed ingepakte piano verhuizen

Je wilt natuurlijk dat je piano goed beschermd is tijdens de verhuizing. We leggen je daarom uit hoe verhuizers ervoor zorgen dat een piano zorgvuldig en efficiënt ingepakt wordt. Verhuizers gebruiken vaak een transporthoes om ervoor te zorgen dat de lak van de piano niet beschadigt tijdens de verhuis.

Er zijn ook andere manieren waardoor de piano goed ingepakt zal zijn. Zo heb je noppenfolie, oude lakens of verhuisdekens die je kunt gebruiken.

Doordat de piano goed ingepakt is tijdens de verhuizing, is de kans veel kleiner dat er beschadigingen ontstaan. Je kan daarnaast aan het verhuisbedrijf dat je inhuurt ook tips vragen als je zelf de piano wilt gaan inpakken voordat ze het voor je gaan verhuizen.

Piano verhuizen

Voorbereiding voor het verhuizen van een piano

 • Zorg ervoor dat de piano al op de begane grond staat als de verhuizers er komen, als dit niet lukt kunnen de verhuizers het natuurlijk ook doen
 • Pak de piano alvast veilig in
 • Zorg ervoor dat de route van de oude woning naar de nieuwe woning goed is uitgestippeld

Piano verhuizen tips

Om ervoor te zorgen dat het verhuizen van de piano helemaal soepel gaat verlopen geven we je hieronder enkele tips. Zo voorkom je dat je fouten maakt en de piano onbruikbaar wordt.

 1. Verhuis de piano niet via de trap

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt voor het verhuizen van je piano moet je ervoor zorgen dat ze de piano niet gaan verhuizen via de trap. Het is erg gevaarlijk om de piano via de trap naar beneden te tillen door de vorm en het gewicht.

Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf een verhuislift inzet voor het verhuizen van je piano. Zo worden veel problemen voorkomen zoals een beschadigde piano of letsel voor de verhuizers.

 1. Stem de piano niet direct na de verhuizing

Als je de piano direct na de verhuizing gaat stemmen is er een kans dat dit fout gaat en er blijvende schade ontstaat. Het wordt aangeraden om 1 tot 2 maanden te wachten met het stemmen van de piano. De piano moet namelijk nog wennen aan de luchtvochtigheid in de nieuwe ruimte.

 1. Bekijk de verzekeringen

Kijk bij het verhuisbedrijf dat je inhuurt voor de piano verhuizen wat voor verzekering ze hebben. Vaak hebben de firma’s speciale verzekeringen voor het verhuizen van instrumenten/piano’s. Als het verhuisbedrijf je piano niet verzekerd heb je nog de mogelijkheid om zelf een verzekering af te sluiten.

Besparen op pianoverhuizing? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een verhuisfirma die een pianoverhuizing kan regelen? Vergelijk gratis offertes en kies voor het beste aanbod! De aanvraag is kosteloos en volledig vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Begin snel met vergelijken!

Gratis offertes vergelijken!